Werkwijze

De paardencoaching vindt plaats vanaf de grond. Er wordt niet op het paard of pony gereden. De veiligheid staat voorop, van mij, de coachee maar ook van mijn paard en pony.
De coachee staat altijd in het middelpunt en niet het paard of de pony. Het paard of de pony wordt ingezet als hulpmiddel. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Zelfs als je paarden spannend vindt zul je ervaren dat het een heel fijn en ontspannen gevoel geeft om bij het paard aanwezig te zijn!

Hoe is de opbouw van een coachtraject?
De aanmelding kan via de planner of contact op deze site waarna ik contact met je opneem. Daarna volgt er een korte, gratis kennismakingssessie op mijn coach locatie, waarbij je ook Urban of Oliver ontmoet.

Bij wederzijds vertrouwen gaan we samen de vervolgstappen bespreken en kijken of ik de hulp kan bieden die jij nodig hebt voor jezelf of voor je kind.
Hoe lang het coachtraject gaat duren hangt met name af van de hulpvraag. Het uitgangspunt hierbij is: zo kort mogelijk maar zo lang als nodig is. De praktijk laat echter wel zien dat er minimaal 4 sessies nodig zijn om de gewenste resultaten te behalen.

Met kinderen werk ik veel met spellen/materialen die we ook inzetten in de paardenbak. Een spel waar ik graag mee werk is o.a.: “Schatgravers”. Ik ben licentietrainer van “Schateiland Expeditie”. Een onderdeel en prachtige aanvulling van het spel “Schatgravers”. Meer lezen  over “Schatgravers” en “Schateiland Expeditie”: klik op het logo onder op deze pagina.

Visie:

Ieder kind of volwassene bezit kwaliteiten en talenten om vol zelfvertrouwen en energie in het leven te staan. Je wilt juist meer halen uit wie jij al bent en nog meer leren om jezelf verder te ontwikkelen.

“Wat is je wens en waar wil je naartoe?!” 

Doel:

Het doel van paardencoaching is het werken aan jezelf, binnen een veilige en rustige omgeving, in samenwerking met het paard of de pony. Samen gaan we oplossingsgericht werken. Je wordt gestimuleerd om zelf, met behulp van mij, na te denken en te werken aan  een oplossing vanuit de hulpvraag die aan mij is gesteld. Het paard wordt ingezet als (hulp)middel en niet als doel.

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!”

Copyright © . Alle rechten voorbehouden. Realisatie: https://www.horsedesign.nl/

×