Lezing 9-jaarsfase

De 9-jaarsfase(8-11 jaar) is een bijzondere fase in het leven van een kind. In deze fase voelt het kind steeds meer het verschil tussen zichzelf en een ander. Dus: wat is mijn plek tussen de anderen? En anderen kunnen zijn: de ouders/verzorgers, kinderen in de klas of sportclub, vriendjes en vriendinnetjes. Ouders/verzorgers ervaren het vaak als een vervroegde pubertijd. Op school zien leerkrachten van de middenbouw(groep 5 en 6) vaak continue strijd tussen kinderen onderling. Denk dan bv aan: buitensluiten, meidenvenijn, wie hoort er wel bij en wie niet.

Thuis kan je kind met vragen komen over de dood of zeggen dat hij wel ergens anders gaat wonen, de deur van de badkamer opeens op slot doen. Maar kinderen kunnen ook (weer) angsten vertonen of extreem verdrietig zijn. Ouders/verzorgers zitten letterlijk met “de handen in het haar!”

HELP!

En hoe ga je hier nu mee om als ouder/verzorger, als leerkracht of als pedagogisch medewerker in de naschoolse opvang?

Dát is wat wij je gaan vertellen in onze lezing over de 9-jaarsfase! We nemen je mee in de boeiende gedachtegang van het kind en daarnaast maak je op een laagdrempelige manier kennis met een stuk paardencoaching en ervaar je zelf wat het met je doet wanneer er een paard rond loopt in de bak. Met nieuwe kennis, ervaringen, tips en daarnaast informatie over onze coachtrajecten, keer je huiswaarts.

Wij werken bewust met een klein groepje van max.6 deelnemers, zodat er voor iedereen genoeg tijd en aandacht is.

Datums: vrijdag 31 mei in Sint-Jansklooster en vrijdag 28 juni zijn wij op locatie bij: Minipaardencoaching in Emmen!

Tijd: inloop met koffie/thee en wat lekkers vanaf 9.45 uur. We starten met de lezing om 10.00 uur en we eindigen rond 12.00-12.15 uur.

Locatie: Bergkampen 35 in Sint-Jansklooster.

Kosten: €30,00 en aan het eind krijg je een leuk gevulde goodiebag mee naar huis.

Copyright © . Alle rechten voorbehouden. Realisatie: https://www.horsedesign.nl/

×