Ontdek hoe je weer ontspannen kunt functioneren!

Na vele onderzoeken is gebleken dat paardencoaching bijzonder effectief is bij het voorkomen en het verhelpen van Burn-Out klachten. Hoe kan paardencoaching nou helpend zijn voor jouw Burn-Out klachten?

1. Stressvermindering en Ontspanning:

Paarden stralen van nature een kalmerende energie uit, waardoor je direct een ontspannen gevoel ervaart, alleen al door in de buurt van een paard te zijn. Dit vermindert direct het stresshormoon cortisol in je lichaam. Een paard spiegelt jouw innerlijke onrust en helpt je direct om terug te gaan naar je gevoel en de rust terug te vinden in je lichaam.

2. Emotionele Zelfbewustwording:

Paarden zijn ware meesters in het lezen van non-verbale signalen. Je leert weer om je bewust te worden van je eigen lichaamstaal en emoties, omdat paarden onmiddellijk reageren op zelfs de kleinste veranderingen in je gemoedstoestand. Dit helpt je om beter inzicht te krijgen in jouw emoties en triggers die tot een burn-out hebben geleid.

3. Grenzen Stellen en Communicatie Verbeteren:

Paarden reageren op duidelijke communicatie. Door met het paard te werken, leer je hoe jij duidelijker kunt reageren in bepaalde situaties en dus assertiever kunt zijn. Dit helpt je om beter voor jezelf te zorgen en stressvolle situaties te vermijden.

4. Leiderschap en Zelfvertrouwen Ontwikkelen:

Paarden hebben behoefte aan leiderschap. Jij gaat ook leren hoe je leiderschap kunt toepassen in het dagelijks leven. Dit helpt je bij het opbouwen van je zelfvertrouwen en zelfrespect.

5. Natuurlijke Ritmes en Balans:

Paarden leven in harmonie met elkaar, in een kudde. Ritme en routine is in de kudde erg belangrijk voor ze. Door samen jouw ritme en routines weer terug te vinden, zul je weer een gezonde balans terug gaan vinden in bv je werk en je gezin.

6. Verbeterde Zelfzorg:

Coachen met een paard leert je om weer voor jezelf te gaan zorgen. En jouw wensen en doelen helder te krijgen. Dit leidt tot het maken van keuzes waar jij je uiteindelijk beter door zult gaan voelen.

7. Verbinding en ademhaling:

Een paard leeft in het Hier en Nu. Paarden kennen geen stressvolle gedachtes en denken niet aan de dag van morgen. Je bent tijdens de coaching helemaal in verbinding met jezelf, de natuur en het moment met het paard. Je leert hoe je de verbinding met jezelf terug kan vinden door middel van ademhalingsoefeningen. Dit element is een krachtig middel om Burn-Out klachten te verminderen.

Paardencoaching biedt een unieke benadering om Burn-Out klachten te verlichten en het herstel te bevorderen. Door samen te werken met het paard in combinatie met de NLP coachtechnieken die ik toepas, herstel je sneller van je Burn-Out en ontwikkel je vaardigheden die je helpen om weer een evenwichtig en fijn leven te leiden. Het helpt je om de ontspanning terug te vinden. Van "moeten en alle ballen omhoog houden" naar ontspannen aanwezig zijn, gaan!

Copyright © . Alle rechten voorbehouden. Realisatie: https://www.horsedesign.nl/

×